Teaterskolan ordnar läger för barn i åldern 7 - 12 år tre gånger per år: på höstlovet, sportlovet och sommarlovet.

De här lägren är öppna också för barn som inte är teaterskolans elever och är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med Teaterskolans verksamhet och hur det känns att studera hos oss. Samtidigt får eleverna också träffa nya ansikten, både från olika grupper inom teaterskolan samt nya teaterintresserade barn.

Höstlovslägret och Sportlovslägret tillhör temastudierna och teaterskolans elever får följaktligen temastudietimmarna till godo i sina studier. De här två lägren ingår därför i terminsavgiften för teaterskolans elever. Barn som inte studerar i Teaterskolan betalar deltagaravgift för lägren.

Lägren har oftast specifika teman som vi arbetar med. Det kan röra sig om olika arbetssätt inom drama och teater, till exempel processdrama, fysisk teater, clown och rolltagande eller mera övergripande teman så som sagor, äventyr, element, platser och så vidare.
Ofta leds undervisningen på lägren också av flera gästlärare som möjliggör konstöverskridande upplevelser i till exempel musik och röstanvändning, ordkonst, dans och akrobatik. Dessutom siktar vi på att inkludera pyssel i programmet. Alla läger inkluderar mellanmål och lunch. 

Välkommen med på Teaterskolan DOTs höstlovsläger 2022!

Torsdag 20.- fredag 21. oktober 2022 kl.9-15

Kom med och skapa kortfilmer!
Under lägret bekantar vi oss med att skapa berättelser som vi sedan övar in och filmar med mobiltelefoner. Deltagarna får både stå framför och bakom kameran och lära sig om olika skeden i den skapande processen med film; dramaturgi, improvisation och rolltagande, regi och inspelning. Vi undersöker hur vi med enkla medel kan skapa olika rum, situationer och berättelser. Till slut blir det dags för premiär då vi tittar på det vi åstadkommit!
 

För vem? Till 7-12 åringar
Var? Hos DOT på Busholmen (Kvarteret Victoria, Medelhavsgatan 14a)
Lärare: Minna Valkama, Iiris Autio och Nina Tikkanen
Pris: 100e inkl. lunch och mellanmål båda dagarna.
OBS! Lägret är gratis för teaterskolans elever eftersom det räknas som temastudier. 

Till anmälningsformuläret.