Labbet ordnar SMACK -workshops för unga!

06.03.2024 kl. 14:05
Vill du lära dig om att skriva dramatik? Kom med i Labbets workshops!

SMACK 

Workshop-serien "SMACK" riktar sig till professionella dramatiker och barn i åldern 8-12 som är intresserade av teater och dramatik. Projektets fokus är att forska i språkets aspekter, möjligheter, texturer när man skriver dramatik för barn och med barn. Kursen består av 2 workshoppstillfällen i Helsingfors. 

Workshoparna kommer att förverkligas i samarbete med Unga Teatern. Målet med “SMACK” projektet är att utforska nya metoder för att skriva dramatik riktat till barn - i horisontellt samarbete med barn. Vår målsättning är att man i högre grad utgår från barnens perspektiv och tar till vara barnens fördomsfrihet, nyfikenhet och kreativitet när man skriver och utvecklar dramatik för barn och unga. Projektets fokus ligger särskilt på språket, med dess möjligheter, texturer och onomatopoetik. I projektet undersöks språket som en självständig element, något som har inneboende värde och egen agens istället för att vara ett verktyg.

Labbets konstnärliga ledare Sinna Virtanen kommer att leda projektet tillsammans med dramatikern Laura Ruohonen. Ruohonen är en av Finlands mest etablerade dramatiker och hennes konstnärliga praktik kretsar kring kursens kärnfrågor. Hon har skrivit flera barnpjäser, musikaler och barnböcker översatta till flera språk. Dessutom deltar Unga Teaterns konstnärlig ledare Matti Raita projketet som konstnär och planerare. Projektet är en samproduktion mellan Labbet, Unga Teatern och Hangö Teaterträff.  

Labbet söker deltagande barn i 8-12 års ålder. Workshopparna är gratis och ingen tidigare erfarenhet av att skriva dramatik behövs. 

Workshop datum 

26.4 klo 17-19.-27.4. klo 12-15
18.4. klo 12-15

Anmälningar och möjliga frågor 
labbetrf@gmail.com
Sinna Virtanen (0405654560)